Diverse

Cum a fost la Școala de Iarnă Cognosis – Ediția a V-a 2016

Școala de Iarnă Cognosis – Ediția a V-a 2016 cover studland.ro

În perioada 15-20 februarie 2016, într-un sătuc minunat din zona Sibiului, Rîu Sadului, a avut loc cea de-a V-a ediție a Școlii de Iarnă, proiect organizat de Federația Cognosis.

Poate te întrebi ce este Cognosis: ei bine, Cognosis este Federația Asociațiilor Studenților la Psihologie și Ştiințele Educației din România. Ce misiune are? De a crea un cadru optim pentru o dezvoltare completă, multilaterală și calitativă a studenților pe care aceasta îi reprezintă.

Rîu Sadului Școala de Iarnă Cognosis – Ediția a V-a 2016 studland.ro

Una din modalitățile prin care Federația își îndeplinește misiunea este prin proiectele sale, la care participă un număr considerabil de oameni, nu doar studenți, ci și alte persoane pasionate de domeniile psihologiei și științele educației.

Școala de iarna Cognosis 2016Să revenim la Școala de Iarnă (SDI) – acesta este unul din proiectele Cognosis care an de an face o mulțime de oameni fericiți. Sau mai bine zis, de două ori pe an, pentru că există și Școala de Vară, care are ne bucură la fel de mult, având același scop și structură, diferența fiind doar.. anotimpul.

Ce se întâmplă mai exact la aceste școli: participi la o tabără unde aprofundezi o formă de psihoterapie (la fiecare ediție poți alege una din cinci/șase forme posibile), printr-o serie de workshopuri de dezvoltare personală, susținute de către un psihoterapeut. De la SDI nu lipsesc nici celelalte ingrediente care fac o tabără memorabilă: participanți din toată țara, posibilitatea de a-ți face o mulțime de prieteni noi, party-uri tematice, joculețe de teambuilding, drumeții, multe cântece și voie bună.

Iată gândurile unor oameni care au avut ocazia în acest an de a simți pe pielea lor ce înseamnă experiența Școlii de Iarnă Cognosis:

„SDI este o experiență unică, ce nu poate fi explicată, dar poate fi trăită. Oricât de multe așteptări vei avea cu o seară înainte, nu se vor compara cu ce vei găsi acolo. La SDI ajungi să cunoști oameni noi, să vezi bucăți din sufletele lor și să te descoperi pe tine. În afara workshopurilor de terapie unde îți reîncarci bateriile, vin party-urile, jocurile, prieteniile și cântatul la focul de tabără, unde găsești conexiuni unice. Îmi e dor de SDI și am simțit că sunt acasă!” – Maia, participant

Poză de grup Școala de iarna Cognosis 2016

„Pentru mulți, abrevierea SDI înseamnă „Școala de Iarnă”, un proiect marca Cognosis. Pentru mine, SDI a înseamnat Șansa unei Dezvoltări Incredibile. De ce? Pentru că, prin intermediul acestui proiect, am avut ocazia să (re)întâlnesc oameni minunați din toate colțurile țării și să îi las pe alții să descopere lucruri despre mine pe care eu insămi le țineam atât de bine îngropate în catacombele negării, încât am uitat de ele. Am experimentat postura de organizator, de participant, de susținător, de susținut, de vărsător profesionist de lacrimi, de șofer, de pasager, de gazdă, de găzduit, iar toate, împreună, au tatuat în sufletul meu hieroglifele fericirii și au plantat irevocabil sămânța amintiriilor”. – Alexandra Turc, organizator

Poză de grup 2 Școala de iarna Cognosis 2016

„Pentru mine, SDI-ul este o ocazie super faină de a mă dezvolta, de a cunoaște oameni noi și de a lega prietenii durabile cu oameni din toată țara. Iar ediția de anul acesta, poate mai mult decât cele din anii trecuți, a fost pe bune o super experiență. Am revăzut oameni pe care îi cunoșteam de la edițiile anterioare și de care îmi era dor și mi-am făcut și prieteni noi. Și mi se pare super, super tare că și acum, dupa ce SDI s-a terminat de ceva vreme, oamenii postează gânduri frumoase și chiar evenimente de prin orasele lor, în ideea de a ne revedea. Se zice că e efectul post-SDI”. – Antonia, participant

Atelier Școala de iarna Cognosis 2016

În concluzie, SDI(SDV)iștii vechi așteaptă cu nerăbdare să își mărească gașca, așteaptă să își îmbrățișeze cu dor vechii prieteni și să îi cunoască pe cei noi, așteaptă să transforme din nou trenurile de plecare în vapoare care plutesc pe lacrimile lor de despărțire.
Fiți cu ochii pe noi, căci în curând puteți fi și voi personajele poveștii noastre (ați ghicit: vine vara și odată cu ea și Școala de Vară)!

Ne puteți urmări pe site sau pe pagina de Facebook!

Acordare diplome Școala de iarna Cognosis 2016

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus