Waceera Studentă în București
Diverse

Primele pagini ale poveștii Waceera: Studentă în București

© Paul Alexandru

Cunoscută sub numele de Studentă în București (vezi facebook), Mălina a început să scrie cartea cu care ne-a amenințat de atâta vreme. Mai jos găsești o parte din primele trei pagini. Enjoy! 🙂

La 23 de ani plini de viață și după 4 ani chinuiți de drept, am decis să renunț. Nu la viață, ci la drept. Vedeți voi, în cazul meu cele două concepte se exclud reciproc. Semnele au fost mereu acolo, fix în fața ochilor mei și încă din primul an, când singura satisfacție a propriei studenții se hrănea din mândria familiei și din reacția apreciativă a celor cărora le spuneam că studiez științele juridice la Universitatea din București, că doar “nu oricine face dreptul.”

Am mers, deci, înainte din cauza unui cocktail de motive superficiale în care am coroborat în diferite cantități propriul orgoliu, bucuria unei vieți sociale active, datoria de a nu-mi dezamăgi părinții, speranța puerilă că semestrul următor îmi va plăcea, teama de a alege din nou greșit și lipsa unei alternative concrete. Și fiindcă din toată lista asta lipsește o motivație proprie sau o satisfacție reală de ordin profesional, am trecut prin facultate în cel mai superficial mod în care puteam să o fac.

Partea a doua a poveștii o găsești aici.

Waceera Studentă în București 2

© Waceera Mălina Elena

La fiecare curs mă plictiseam iremediabil din primele 5 minute și, ca să pară totuși că iau notițe și să nu-mi fie evident dezinteresul, mâzgăleam cartea cu tot felul de motive tribale sau caricaturi nereușite. La seminare îl citeam pe Kant, scriam articole despre Tarkovsky sau îmbrăcam un rahat virtual, pe Pou, în costume de broască ori de urs panda. Sesiunile erau adevăratul iad pe pământ, fiindcă oricât de controversate ar fi anumite aspecte legate de facultatea asta, un lucru e cert și incontestabil: se face carte. Și cum eu am fost mereu prea mândră și/sau prea timidă ca să fentez un examen prin orice fel de modalități parșive susceptibile să-mi compromită stima de sine, nu mi-a rămas decât să învăț ceea ce nu-mi place, deci să mă torturez, sesiune de sesiune, sacrificând nopți, stres, nervi, dioptrii, kilograme și două fire albe de par. Cum este deja evident, cele mai multe dintre notele mele erau submediocre și nu îmi păsa absolut deloc. Nu făceam diferența între ele, nu mă dezamăgea un 5 și nici nu mă bucura un 10; voiam doar să mă aud spunând într-un răsuflu de ușurare “am scăpat și de asta”.

Waceera Studentă în București

© Sorin C. Chineață

Totuși, au existat 3 materii la care m-am remarcat fără îndoială că fiind cea mai bună din grupa – dreptul penal, criminalistică și medicină legală. Deci dacă seminarele de civil erau precum nunțile, adică evenimente la care participam din pură obligație și la care mă așezam undeva cât mai în spate ca să pot să scrolez liniștită timeline-ul și să nu acord atenție jurămintelor în care nu cred, ei bine, la seminarele de penal ocupam mereu prima banca și le consideram întotdeauna insuficiente, așa că mă documentăm suplimentar acasă. Și dacă la drept comercial abia eram capabilă să scriu o speță cap-coadă, la criminalistică am scris din pură plăcere o lucrare întreagă de licență în care am întors pe toate părțile investigarea infracțiunilor de omor calificat. Iar în ceea ce privește medicină legală, singurul stagiu de practică pentru care am primit adeverința aia pe bune a fost cel în care, pentru o vară întreagă, am despicat cadavre, am analizat rigor mortis, am estimat momentul și am presupus cauza morții în peste 60 de cazuri. Am învățat pe de rost toată procedura de autopsiere, știam cu o zi înainte ce știri se vor difuza la ora 5 și părul îmi mirosea a ceva combinație ciudată între Gucci și carne putrezită de om.

[…]

Citește continuarea aici.

Partea a doua a poveștii o găsești aici.

Autor: Waceera Mălina Elena

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus