internship în indonezia
Diverse

Robert – Internship în Indonezia @AIESEC

© Robert Moisa

Robert a acceptat provocarea unui internship în Indonezia pe care l-a obținut cu ajutorul prietenilor de la AIESEC în cadrul programului Global Talent. Mai jos găsești povestea lui. Enjoy!

Totul a început când am auzit de oportunitatea de a pleca într-un internship într-o altă țară pentru a învăța lucruri noi. Am aplicat, iar după câteva interviuri cu cei de la AIESEC București, am selectat mai multe internship-uri de pe platforma lor. Am fost acceptat la două dintre ele, unul în Belgia, altul în Azerbaijan, dar am refuzat, alegând în schimb să plec într-o tară exotică, parcă de pe alt Pămant. Am avut interviu cu AIESEC Malang din Indonezia, după care mi-am cumpărat biletul şi am plecat, fără nicio frică. 12.000 de kilometri, trei avioane schimbate, totul pentru o experiență ce mi-a schimbat viața.

12.000 de kilometri, trei avioane schimbate, totul pentru o experiență ce mi-a schimbat viața.

Totul a fost marcant, încă de la primul pas făcut în Indonezia. De la relațiile dintre oameni, la pudicitatea şi politețea lor, dar şi calmul lor nemaiîntâlnit, până la modul indonezienilor de a cere mai mulți bani atunci când, străin fiind, vrei să cumperi ceva. Un alt şoc a fost mâncarea extrem de picantă, astfel încât chiar și dacă cereai în mod explicit să nu pună ardei iuți, tot era picantă datorită modului în care era preparată.

Citește și experiența unui Internship în Vietnam aici.

internship în indonezia aiesec

© Robert Moisa

La locul de muncă totul a mers minunat. Ceilalți profesori erau comunicativi, iar studenții au un nivel de cunoaştere al limbii engleze extrem de bun. Toți erau foarte entuziasmați să învețe lucruri noi de la „bule”, aşa cum sunt numiți străinii de către indonezieni. Am simțit la orice pas că am făcut alegerea corectă de a pleca într-o astfel de experiență, care cu siguranță mă va ajuta pe viitor în carieră și în CV.

Această experiență m-a ajutat să am mai multă încredere în forțele proprii, mi-am îmbunătățit abilitatea de a vorbi în public şi m-a făcut mult mai aventuros.

internship în indonezia aiesec

© Robert Moisa

Această experiență m-a ajutat să am mai multă încredere în forțele proprii, mi-am îmbunătățit abilitatea de a vorbi în public şi m-a făcut mult mai aventuros. Mai mult, în toată această perioadă nu cred că am avut vreun motiv de supărare sau dezamăgire. În plus, membrii AIESEC nu numai că au fost alături de mine la orice pas, dar s-au dovedit a fi mai mult decât colegi, ci nişte prieteni extraordinari.

Citește și experiența unui Internship în Vietnam aici.

internship în indonezia aiesec

© Robert Moisa

Aş recomanda oricui o astfel de experiență AIESEC. Am avut un sentiment de libertate pe care nu l-am mai simțit până atunci. Am simțit cum îmi iau frâiele destinului în propriile mâini. Este un „must do ”. Sunt sigur că nu veți regreta o astfel de alegere şi veți descoperi în voi noi calități şi aptitudini. Go and explore!

© Robert Moisa

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus