Diverse

Școala de vară HR Club are încă o generație de absolvenți!

Școala de vară HR Club 2016

Pentru 19 studenți și masteranzi, vacanța începe abia de astăzi! În ultimele două săptămâni, au participat la Școala de Vară HR Club Next Generation, un program interactiv de formare, aflat anul acesta la a 10-a ediție, și care are ca misiune pregătirea viitoarei generații de profesioniști în resurse umane. După sesiuni de învățare susținute de 24 de tutori de la companii precum BRD, Banca Transilvania, Ernst&Young, Ericsson, Orange, PricewaterhouseCoopers, sau PRO TV, participanții au acoperit 7 zone ale HR-ului: recrutare și selecție; formare și dezvoltare; legislația muncii; compensații și beneficii; managementul performanței; dezvoltare organizațională; strategie de resurse umane.

Una dintre zile a fost rezervată unei vizite de companie, în care participanții au putut vedea cum o echipă de specialiști în HR care reprezintă mai puțin de 1% din cei peste 15.000 de angajați ai Grupului Renault în România reușesc să acopere toate funcțiunile enumerate mai sus. Discuția cu reprezentanții companiei a fost urmată de un tur interesant al Uzinei Dacia din Mioveni.

Școala de vară HR Club vizita Dacia

Participanții au avut șansa să se folosească de un alternate reality game sub forma unui maraton, soft de gamification oferit de Equatorial, în care toate echipele au alergat peste 680 de kilometri și au ars 25.000 de calorii de-a lungul celor două săptămâni. Pe măsură ce au parcurs metrii virtuali, au ars calorii de învățare și au câștigat equatoriali (moneda virtuală a jocului), ei au învățat cum să lucreze eficient într-o echipă și cum să asimileze informația acumulată din prezentări și sesiuni de Q&A. Terminarea cursei a coincis cu prezentarea, în fața unui juriu ad hoc format din profesioniști de HR, a unor soluții la studiul de caz care le-a propus să vină cu strategii clar descrise care să aducă o companie canadiană în “Top 50 angajatori” pe parcursul următorilor 3 ani!

Membrii celor 5 echipe care au prezentat planurile de acțiune au fost răsplătiți pentru munca lor cu manuale de bune practici în HR și un membership de un an în comunitatea HR Club, iar echipa cu cel mai mare punctaj în urma evaluării juriului, formată din patru membri, a primit și invitații gratuite la conferința HR Innovation, care va avea loc pe 3 noiembrie, la București – locul de întâlnire a peste 500 de profesioniști interesați de resurse umane.

Școala de vară HR Club modul

“Cea de a 10-a generație a școlii de Vară HR Club Next Generation a absolvit! Timp de 2 săptămâni ne-am bucurat să avem în Casa HR Club 19 tineri entuziaști, puși pe învățat (și nu mă refer la tocit aici, ci la multitudinea de întrebări practice și deștepte pe care au știut să le pună tutorilor) dar și pe distracție ☺. Atât răspunsurile la provocările din Marathonul Equatorial, cât și prezentările din ultima zi ne dau speranțe pentru o talentată viitoare generație de profesioniști în resurse umane. și cum membrii HR Club s-au înghesuit anul acesta să recruteze dintre ei (am numărat 8 oportunități de angajare sau internship), tinerii vor avea șanse să-și înceapă cariera de HRi foarte repede! Succes HR Club Next Generation 2016!”

Dana Cavaleru, Director Executiv HR Club

Participanții se declară bucuroși că au aflat cum este HR-ul dincolo de teorie, că au reușit să-și găsească modele, sau poate chiar mentori, printre tutori și simt că acum pot lua mult mai ușor decizia de a merge spre o anumită specializare. Vezi galeria și agenda întregului eveniment pe site-ul HR Club.

“Plec de la școala de vară motivată și încântată, știind că există oameni competenți și extraordinari care fac o diferență reală în modul în care sunt tratați angajații la locul de muncă și în modul în care este încurajată excelența și performanța. Am primit mai mult decât m-am așteptat și am cunoscut oameni ambițioși și minunați, care au aceleași interese și țeluri ca și mine.”

Grațiela Soroceanu, Cluj-Napoca, participant la școala de vară

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus