Diverse

Share România: Studenţii români din străinătate

Share Romania Rusia 2015

Ca în fiecare an, LSRS – Liga Studenţilor Români din Străinătate sărbătoreşte Ziua Națională a României printr-o serie de activități, evenimente și întâlniri menite să promoveze cultura şi tradițiile românești, dar și spiritul național peste hotare. Cu această ocazie, LSRS anunţă lansarea proiectului Share Romania, ce își propune crearea unui curent de pozitivism în ceea ce privește imaginea României și a românilor, printr-o promovarea reală și actuală.

Ce reprezintă Share România?

Share Romania este o platformă de tip colector ce îşi doreşte să adune impresiile pozitive ale străinilor care au interacţionat cu români şi/sau au avut ocazia de a cunoaşte România. Voluntarii LSRS vor desfășura interviuri video sau scrise în limba engleză cu persoane de alte naționalități despre români și România. Având în vedere faptul că fiecare român acționează în calitate de ambasador al României, LSRS își dorește ca prin intermediul proiectului Share Romania, stima de sine și moralul românilor atât din țară cât și de peste hotare să crească, iar aceștia să conștientizeze faptul că imaginea unei țări se construiește începând cu nivelul individual.

Share România Rusia 2015 part 2

De ce Share Romania?

Acest proiect a fost dezvoltat ca parte a iniţiativelor LSRS de promovare a imaginii României. Ca în fiecare an, voluntarii LSRS au sărbătorit 1 decembrie, indiferent unde s-au aflat. Platforma Share Romania va promova toate aceste inițiative. Anul acesta impactul evenimentelor și inițiativelor LSRS a depășit orice așteptări, campaniile filialelor și repezentanţelor din toată lumea devenind virale în mediul online.

  • Astfel, Filiala LSRS Rusia a reușit să stârnească un val de reacții pozitive prin albumul de imagini creat, în care s-au strâns fotografii cu persoane din diverse țări și motivele pentru care aceștia iubesc România. Albumul a fost distribuit într-un număr impresionant pe rețelele media, depășind 40.000 de share-uri şi având peste 4 milioane de vizualizări. Hora, invențiile remarcabile ale românilor, precum și frumusețea țării s-au numărat printre motivele cele mai ediatizate.
  • LSRS Olanda a sărbătorit Ziua Națională a României pe 24 noiembrie la evenimentul organizat de Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos. În cadrul acestui eveniment, voluntarii LSRS au primit o diplomă de excelență pentru recunoașterea meritelor în încercarea continuă de promovare a României în Olanda.
  • Coordonatoarea Filialei Spania a LSRS, Alexandra Salcedo Iliescu, a răspuns invitației Șefului Misiunii Consulare Dl. Dragoș Țigău, participând la recepția oferită de Consulatul României în Comunitatea Valenciană. Invitați speciali au fost jucătorul de fotbal Gică Craioveanu și liderul formației Phoenix, Nicu Covaci, care a oferit (într-o formulă restrânsă a trupei) un mini recital. De asemenea, LSRS Spania a pregatit un videoclip prin care urează «La mulţi ani» tuturor românilor.

 • Voluntarii LSRS Italia au participat la concertul organizat de Ambasadă și Academia Română în Roma pe 28 noiembrie, cu prilejul Zilei Naționale și inaugurând secția în limba română a Bibliotecii Casei Regiunilor din clădirea Uniunii Naționale a Asociațiilor Regionale din Roma. Membrii LSRS au fost invitați de către Ambasadă, prilej cu care au prezentat Liga și proiectele Filialei Italia la Roma.Pe 29 noiembrie, LSRS Turcia și studenții români din Istanbul au sărbătorit în avans Ziua Națională a României. Cu această ocazie, Dragos Diac – masterand la Universitatea din Istanbul a făcut o incursiune în istoria României de la Dimitrie Cantemir până la Marea Unire din 1918. De asemenea, în seara zilei de 1 decembrie, voluntarii vor participa la evenimentul organizat de Consulatul General din Istanbul unde va avea loc o recepție, urmată de un concert.

Share România Rusia 2015 part 4

  • LSRS China organizează, pentru al șaselea an consecutiv proiectul 24h/China sărbătorește România în cadrul căruia studenții români din China trimit fotografii și clipuri video în care apar alături de colegii lor străini sărbătorind Ziua Națională a României. Totodată, pe 1 decembrie, voluntarii se vor întâlni, pentru a sărbători împreună în orașele Beijing, Shanghai și Hangzhou.
  • LSRS Germania menține tradiția proiectelor de anul trecut. Voluntarii au creat video-ul de 1 Decembrie pe tema „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, promovat pe rețelele sociale, precum și afișele „Romanian is…”. A doua ediție a proiectului cuprinde postere create pe diverse teme și idei care să ilustreze cât mai bine spiritul românesc. Pe 1 decembrie a avut loc o întâlnire la Ambasada României.

 • În LSRS Norvegia, membrii filialei s-au reunit în cadrul unei întâlniri informale pentru a petrece în stil românesc ziua de 1 decembrie. Ei vor participa și la o recepție organizată de către Ambasada României în Regatul Norvegiei pentru a sărbatori Ziua Națională a României.
 • Reprezentanți ai echipei LSRS UK vor fi prezenți pe data de 1 și 2 decembrie la Ambasada României la Londra cu ocazia recepției organizate cu ocazia Zilei Naționale.
 • LSRS Filiala SUA, Consulatul General al României la New York, Programul de Limba și Cultura Română de la Universitatea Columbia din New York, împreună cu The Harriman Institute vor celebra Ziua Națională a României pe data de 8 decembrie.
 • Echipa din LSRS Danemarca ia parte la recepția organizată de către Ambasadă pe data de 2 decembrie.
 • În LSRS Franța, sărbătorirea Zilei Naționaleva avea loc pe 4 decembrie.
 • LSRS Elveția a organizat o întâlnire informală la Universitatea din Zurich pe 1 decembrie, prilej cu care voluntarii au petrecut în cinstea Zilei Naționale a României.

Share România Rusia 2015 part 3

Un album ce reuneşte fotografii de la toate aceste evenimente poate fi găsit pe pagina de Facebook a LSRS.

Liga Studenților Români din Străinătate le mulțumește tuturor voluntarilor săi care au contribuit la organizarea de evenimente, promovând astfel valorile românești peste hotare. Următorul eveniment important prin care LSRS promovează valorile româneşti din ţară şi din străinătate este Gala LSRS 2016.

Ce înseamnă LSRS?

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală cu peste 11.000 de membri din 50+ țări. Membrii LSRS sunt: studenți în străinătate, absolvenți de studii peste hotare, sau tineri din România care doresc să-și continue studiile în străinătate. LSRS este construită în proporție de 100% de peste 300 de voluntari activi, în 40 filiale și reprezentanțe în întreaga lume. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul LSRS.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus