Diverse

Studentă pasionată: Schiţe la metrou

anime

Cum ar fi ca atunci când mergi cu metroul dai peste oameni faini şi scapi de roboţeii ce îşi fac rutina. Zic asta pentru ultima oară când am intrat la metrou, am întâlnit o fată care avea un pumn de creioane în mâna şi schiţa ceva pe hârtie. Implicarea ei a fost ce m-a fascinat. Era atât de concentrată încât nimic nu cred că ar fi deranjat-o. Poate doar eu, cu o bucăţică de hârtie pe care i-am scris îmi place ceea ce face şi vrea aflu mai multe despre ea.

schita barbat
Aşa am cunoscut-o pe Ivan Andreea ( aka Yume Kibo ) care a avut binevoinţa de a împărţi cu mine câteva din lucrările ei, spre entuziasmul meu. Prin excelenţă, desenele şi schiţele unui artist reflectă conturul propriei personalităţi şi al propriilor experienţe. Dar cum abţin nu întreb mai mult? Am aflat este studentă la Facultatea de Limbi Străine, iar despre ceea ce face spune :

joker woman“Desenul este o formă de artă, iar pentru mine arta înseamnă eliberare. Am început să desenez… de fapt, să mâzgălesc de când aveam 3 ani.

Pasiunea pentru aceasta mi-a fost insuflată de mama, care obișnuia să deseneze fetițe, șoricei, pisici, iepurași etc., într-o manieră delicată și drăguță. Nu știam ce înseamnă “tehnică” sau talent și credeam că felul ei de a desena se datora doar cariocilor pe care le folosea.

Am înțeles cu timpul că nu era așa și am încercat să desenez cu adevărat. Desigur, la început a fost vorba doar de caricaturi și mulți ponei. Țin minte cum stăteam pe burtă în pat și desenam ce vedeam la televizor sau în diverse reviste. Desenam oriunde apucam: la școală, în casă, în autobuz. Nu conta unde, mai ales atunci când mă simțeam inspirată.

 

 

Așa am făcut și în metrou odată ce am început  să folosesc această modalitate de transport. Vedeți voi, pentru mine, metroul reprezintă un fel de “poartă” pentru imaginație. Ca un fel de altă dimensiune. Pe lângă faptul că îmi oferă prilejul de a mă pierde în propria mea lume, el însuși este ca un loc magic.

jokerVezi o varietate de expresii ce te pot inspira. Felul în care acestea pot fi alterate de geamurile metroului îți oferă o altă perspectivă, aici contribuind și modul în care lumina cade pe podea, făcând-o să lucească asemenea unor bucăți de diamant zdrobit. Mai e și faptul că atunci când metroul este în tunel și face zgomotul acela infernal, cumva, în el, pot găsi o liniște ce mă ajută să mă concentrez, mai ales atunci când nu am căștile în urechi.

Pentru mine, desenul se aseamănă cu magia pentru simplul fapt că aștern o parte a minții mele pe foaie și reușesc să îi ofer cumva viață prin culorile, umbrele și pasiunea folosite.

 

Tu cu ce te deosebești de mulțime?

 

Autor: Alexandru Ghiță

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus