Evenimente

25 de ani de la Primul Festival Medieval din ROMÂNIA – SIGHIȘOARA 1992

festival medieval truverii
© Nomen est Omen

În perioada 27 – 30 mai, a.c., la Sighișoara și București se organizează o serie de evenimente culturale pentru a sărbători aniversarea a 25 de ani de la Primul Festival Medieval din România – Sighișoara, 1992. În acel an, Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET din București punea bazele fenomenului de festival medieval în România.

În acest context, o parte din organizatorii primei ediţii de festival și-au dat mâna să realizeze un moment Aniversar în 27 mai 2017 la Sighișoara. Evenimentul își propune să aducă în prim plan discuţii despre mișcarea artistică medievală, ce a însemnat ea atunci și ce reprezintă acum, prezentări ale programelor și proiectelor din acest an, precum și momente de muzică și poezie sustinute de artiștii participanţi ai festivalurilor din primii ani. Totodată, Grupul de Muzică medievală și tradițională TRUVERII, condus de regizorul și unul dintre fondatorii conceptului de festival medieval, Mihai Serghei Todor, vor interpreta o serie de cântece cu specific și vor delecta audienţa cu povești despre viaţa vremurilor vechi transpusă în muzică.

Program activităţi :

mai 2017 Sighișoara – Primărie
Conferința: Începuturile Festivalului,
Conferința: Mișcarea Medievală în prezent,
Conferința: Ediția 2017 a Festivalului Medieval de la Sighișoara
Spectacol : recital de poezie medievală, farse medievale, Concert de muzică medievală cu TRUVERII
mai 2017 Turul Cetății necunoscute însoțit de Toboșarul Cetăţii și notarul Georgius Kraus
30 mai 2017 București – Ecran Club (Quantic) de Zilele FTMB
Expozițe: Amintiri din Sighișoara
Conferința: începuturile
Concert TRUVERII

Despre Casa de Cultură a Studenților București

Logo_CCSConstruită din inițiativa domnului Stelian Popescu – președintele societății anonime „Universul” de antrepriza ing. Emil Prager sub controlul prof. arh. Petre Antonescu, clădirea a fost inaugurată pe 18 noiembrie 1937. Generațiilor trecutelor decenii le este cunoscută sub denumirea de Casa de Cultură a Studenților “Grigore Preoteasa” nume ce l-a purtat oficial din 1957 până in 1982. Din anul 1937 și până în prezent, trecând prin decenii de prefaceri și convulsii politico-sociale, Casa de Cultură a Studenților din București și-a păstrat menirea. A fost și a rămas o „CASĂ” în care, pentru a-ți realiza un hobby, condițiile de participare sunt: dorința, talentul, bunul simț.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus