Oportunitati

Concurs de eseuri, ediția a II-a – Drept administrativ 2016

Concurs de eseuri, ediția a II-a - Drept administrativ 2016 cover

NILS București organizează a doua ediție a concursului de eseuri de drept administrativ cu tema « Excepții de la principiul revocabilității actelor administrative. Aspecte jurisprudențiale ». Concursul se adresează tuturor celor interesați de materia dreptului administrativ, indiferent de anul de studiu.

Descrierea evenimentului

Doriți să vă consolidați și îmbogățiți cunoștințele de drept administrativ? V-ar plăcea să activați în acest domeniu după finalizarea studiilor de licență, ajutându-vă de un potențial premiu ce v-ar atesta cunoștințele și interesul pentru acest obiect de studiu? Sunteți de acord că „Audaces fortuna juvat” (Soarta îl favorizează pe cel îndrăzneț)? „Literae scriptae manent, volant irrevocabile verbum”!

Premii – Concurs de eseuri

Premiul va fi, pentru primele 3 locuri, accesul gratuit la conferința pe Dreptul Afacerilor (organizată de C. H. Beck) și publicarea articolelor pe site-uri de specialitate. Există posibilitatea ca pe viitor să apară și premii în forma unor cărți sau stagii de practică. Vor fi publicate toate detaliile pe pagina de facebook evenimentului pe masură ce vor exista mai multe informații.

Tema eseului este „Excepții de la principiul revocabilitații actelor administrative. Aspecte jurisprudențiale”.

Condiții de formă pentru redactarea referatului

Textele vor fi tehnoredactate în Microsoft Word numai cu Calibri, folosindu-se în mod obligatoriu diacriticele specifice limbii de redactare a articolului. Dimensiunea caracterelor va fi de 12 pentru text și 10 pentru notele de subsol (la 1 rând și jumătate distanță), iar marginile vor avea toate 2 cm. Dimensiunea paginii este A4. Paragrafele trebuie marcate în text prin alineat sau spațiere mai mare între rânduri.

Pe prima pagină se va preciza titlul lucrării (Calibri, dimensiunea 22 bold, centrat la centrul paginii), numele studentului (bold), grupa și anul de studiu (Calibri, dimensiunea 14, în dreapta jos a paginii).

Pe a treia pagină se va preciza cuprinsul lucrării, utilizându-se caracterele și dimensiunile pentru text, enunțate în paragraful 1 de mai sus.

La finalul textului se va preciza bibliografia utilizată, conform următoarei structuri:

  1. Tratate, cursuri și monografii
  2. Capitole din cărți
  3. Articole de specialitate
  4. Legislație (Constituție, Legi, Ordonanțe și Ordonanțe de urgență, Acte administrative, Jurisprudență, Alte documente, Resurse Internet).

Toate paginile vor fi numerotate cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, centrat.
Lucrările vor avea minim 10 pagini și maxim 15 pagini format A4.

Cum particip?

Astfel, așteptăm eseurile voastre până la data de 20 aprilie pe adresa de email: [email protected].

Concurs de eseuri – alte detalii

Pagina de facebook a concursului.
Adresa de email la care se vor trimite lucrările: [email protected]

Despre NILS

NILS (Network for International Law Students) este o asociație studențească internațională în plină expansiune, care se adresează, în primul rând, studenților la drept.  În cadrul asociației se organizează proiecte, evenimente și workshop-uri cu deschidere internațională pe teme juridice, care au ca scop dezvoltarea profesională și personală atât a membrilor, cât și a participanților.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus