Oportunitati

Concurs de eseuri pe tema migrației @ELSA București

Concurs de eseuri pe tema migrației
© ELSA București

ELSA București celebrează pe data de 30 noiembrie, ELSA Day, un eveniment internațional organizat de toată rețeaua ELSA, și mai precis un concurs de eseuri pe tema migrației.

Despre eveniment

Departamentul Activități Academice organizează un concurs de eseuri pe tema migrației, una dintre cele mai dezbătute teme, mai ales în contextul politic actual. Problema libertăților de circulație, politicile legata de vize și azil și discriminarea imigranților sunt niște subiecte controversate care, în lumina recentelor acțiuni, au dus la o criză inevitabilă.

Care este scopul evenimentului?

Scopul concursului este promovarea drepturilor omului și testarea nivelului de acceptare a tinerilor juriști cu privire la fluxul de imigranți, prin realizarea unui eseu cu titlul : “Frontiera, premisa discriminării pozitive?”.

Cum particip?

Eseurile vor putea fi trimise pâna pe data de 21 noiembrie 2016 pe adresa de mail: [email protected] .

Premii

Pe concurenți îi așteaptă premii în bani, un pachet de culegeri de spețe, un Cod Penal și o vizită la Comisia pentru egalitatea de șanse din cadrul Senatului României.

Ce este ELSA București?

logo elsaELSA (The European Law Students` Association) a fost înființată în 1981 de studenți la Drept din Austria, Germania, Polonia și Ungaria, fiind cea mai mare organizație internațională a studenților la Drept și a tinerilor juriști. În prezent, ELSA există în 41 de țări europene, în cadrul a peste 300 de universități, reunind peste 35.000 de membri. ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activități Academice, Seminare & Conferințe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală și profesională a studenților și a tinerilor juriști. Implicând stagii de practică, seminare și conferințe, publicații sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluția tinerilor în sistemul juridic.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus