Oportunitati

Concurs Național de Procese Simulate de Drept Fiscal 2016

Concurs Național de Procese Simulate de Drept Fiscal 2016 studland.ro

ELSA – The European Law Students` Association Bucureşti organizează, în perioada 14 martie – 23 aprilie 2016, cea de-a treia ediție a Concursului Național de Procese Simulate de Drept Fiscal, destinat studenților la Drept.

Ce presupune Concursul Național de Procese Simulate de Drept Fiscal?

Concursul Național de Procese Simulate de Drept Fiscal oferă studenţilor la Drept, indiferent de anul de studiu, ocazia de a se afla, pentru prima oară, în ipostaza profesionistului şi nu doar în cea a novicelui.

Desfășurarea evenimentului

Competiția va cuprinde două etape: una de selecție (scrisă) și una națională (orală). Pentru a fi eligibili, studenții trebuie să se înscrie în echipe de câte două persoane.

În etapa de selecție (scrisă), echipele înscrise în competiție vor primi, în format electronic, în data de 14 martie, o speță ce va conține probleme de drept fiscal, alături de regulamentul concursului. Aceasta va trebui soluționată prin intermediul unui memoriu ce va fi trimis la adresa de e-mail: [email protected], până în data de 30 martie, ora 23.59.

La finalul primei etape, vor fi selectate cele mai bune echipe, rezultate urmând să fie comunicate, prin e-mail, în data de 8 aprilie. Acestea vor participa ulterior la etapa naţională (orală), ce va avea loc la Bucureşti, în data de 23 aprilie, în faţa unui juriu specializat.

Program:

  • 14 martie – închierea înscrierilor; echipele primesc speța de probleme de drept fiscal și regulamentul concursului
  • 30 martie (ora 23.59) – echipele trimit rezolvarea speței la adresa: [email protected]
  • 8 aprilie – comunicarea echipelor calificate în etapa națională
  • 23 aprilie – etapa națională


Cum mă înscriu?

Studenţii Facultăţii de Drept, care îşi propun să îşi construiască încă de pe băncile facultăţii un punct de plecare solid pentru evoluţia profesională, sunt invitaţi să se înscrie, în echipe de câte două persoane, până în data de 14 martie, ora 18:00, la adresa de e-mail [email protected]. Jurizarea persoanelor pledante va fi realizată de către un juriu avizat.


Ce este ELSA?

ELSA (The European Law Students` Association) a fost înfiinţată în 1981 de studenţi la Drept din Austria, Germania, Polonia şi Ungaria, fiind cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la Drept şi a tinerilor jurişti. În prezent, ELSA există în 41 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 35.000 de membri. ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus