Oportunitati

Constituant pentru o zi @Nils Bucharest

Constituant pentru o zi @Nils Bucharest
© Nils Bucharest

Ești student la Drept, plin de idei, dornic de afirmare și încă nu ai găsit oportunitatea de a te face remarcat? Nu contează în ce an ești! Asociația NILS a pregătit un proiect – Constituant pentru o zi – destinat tuturor studenților la drept.

Despre CONSTITUANT PENTRU O ZI

Tema proiectului vizează drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale omului.

Concursul va cuprinde două probe:I. Sistemul romano-germanic: Ce au alții și noi nu avem?


Provocarea proiectului nostru constă în a descoperi drepturi, libertăți sau îndatoriri consacrate la nivel contituțional în alte state, care lipsesc sau sunt reglementate diferit în Constituția României. În fața juriului se vor prezenta studiile și concluziile la care au ajuns participanții.

Prezentarea trebuie să vizeze drepturile, libertățile sau îndatoririle identificate, modalitatea de transpunere a lor în Constituția României cu respectarea limitelor de revizuire, oportunitatea și impactul pe care le-ar aduce asupra culturii, învățământului, economiei sau asupra domeniului pe care îl vizează.

II. Studentul nostru este creativ!A doua proba a concursului este una de creativitate! Nu, studenții la Drept nu sunt așa cum crede toată lumea. Studenții noștri au idei! Ai ocazia de a prezenta în fața juriului ideile tale reformatoare. Ce trebuie să faci este să prezinți un drept sau o îndatorire care nu au fost reglemantate niciunde până acum, spre exemplu “dreptul la somn”.

Ce trebuie să faci?

Pentru a-ti fi mai ușor te poți inspira din drepturile de generația a IV-a. Task-ul tău este să îi convingi pe membrii juriului că dreptul ales de tine ar putea fi atât de important, încât să fie consacrat la nivel constituțional. Trebuie să urmezi pașii descriși la prima proba: să ne prezinți oportunitatea și impactul pe care îl va avea în societatea românească.

Premii și înscriere

Mai multe detalii despre REGULILE JOCULUI, ÎNSCRIERI și PREMII aici.

CÂND ȘI UNDE?

Proiectul se va desfășura în data de 6 decembrie 2016
, începând cu ora 09:00, în cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București, în 
sala Constantin Stoicescu
.

Universitatea din București, Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București 050107

DESPRE NILS

logo nils bcSuntem o asociație studențească înființată ca organizație non-profit. Scopul nostru este de a facilita accesul studenților facultăților de drept din București și din țară accesul la informații care să îi ajutesă se dezvolte atât pe plan educațional cât și să aiba o bază de cunoștințte practice. Pentru mai multe informații, vizitează-ne pagina oficială!

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus