Oportunitati

ELSA București recrutează! 2016

Echipa elsa bucurești 2016

ELSA BUCUREȘTI RECRUTEAZĂ! În perioada 4 – 11 martie 2016, pentru a doua oară în acest an, asociația își deschide porțile, mai precis, ușa albastră de la demisolul Facultății de Drept, pentru studenții dornici de a vedea ce înseamnă să fii voluntar în cea mai mare asociație a studenților în drept din lume.

Recrutarea este de această dată prezentată ca un joc în echipă, în cadrul căruia este întotdeauna loc pentru încă un coechipier. Jocul începe cu formula: “Do you wanna play a game?” Și continuă în aceeași notă, fiind prezentate regulile jocului: “But first I have to warn you: it is not your usual game, and it has nothing to do with anything you have ever done. I am talking about the ELSA Game!”

Cum devii membru?

Pentru studenții care doresc să devină ELSAci, aceștia trebuie să urmeze următorii pași: în perioada 4-11 martie sunt invitați la sediul ELSA (sala 24, demisol) să- și ridice chestionarul, care trebuie completat și adus până vineri 11 martie  (ora 20:30). Următoarea etapă este cea a interviului între 14 – 18 martie, urmată de ultima, dar nu ce-a din urmă etapă, anume cea a mentoratului.

Ce presupune selecția pentru membrii?

Recrutare în 3 pași… Văzut din afară, totul pare simplu, însă în fapt, aceasta presupune mult mai mulți pași.

Recrutarea se referă la acel set de activități pe care asociația le folosește în scopul atragerii studenților care au aptitudinile și deprinderile necesare pentru a deveni membri ELSA și pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor organizaționale. Selecția reprezintă procesul prin care interviatorii sau evaluatorii aleg, în urma unor etape, persoanele cele mai potrivite conform criteriilor stabilite și luând în considerare nevoile asociației și preferințele personale ale candidatului. După cum am spus anterior, etapele sunt constituite de chestionar, interviu și perioada de mentorat. Astfel, recrutarea ia sfârșit în momentul în care studenții la drept încep să completeze chestionarele, iar selecția durează de la evaluarea chestionarelor până la transmiterea rezultatelor.

Pentru a conchide, este de menționat faptul că în ELSA nu există noțiunea de Game OVER, ci doar aceea de …TO BE CONTINUED.

N.B.: Sfat bătrânesc: Membrii ELSA nu simt niciodată senzația de părere de rău pentru că au intrat în Asociație, ci doar pentru că nu au intrat mai devreme.

N.B.2: Chestionarul, pe care îl găsești aici, poate fi completat inclusiv online, și trimis la adresa de mail: [email protected] până vineri, 11 martie (ora 00:00).

Ce este ELSA București?

ELSA (The European Law Students` Association) a fost înfiinţată în 1981 de studenţi la Drept din Austria, Germania, Polonia şi Ungaria, fiind cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la Drept şi a tinerilor jurişti. În prezent, ELSA există în 41 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 35.000 de membri. ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus