Oportunitati

Înscrieri prelungite la școala de vară pentru studenții pasionați de HR

Imagine SdV HR Club

HR Club a prelungit înscrierea la cea mai așteptată școală de vară pentru studenții pasionați de resurse umane, până duminică, 11 iunie. Timp de două săptămâni, participanții selectați vor trece prin toate funcțiunile meseriei de resurse umane, ghidați de un tool de învățare gamificată, oferit de partenerul educațional al ediției.

Mai jos puteți citi o scrisoare colectivă din partea studenților care au participat în anii trecuți la cele 10 ediții ale școlii de Vară HR Club Next Generation. Pornind de la feedback-ul celor peste 180 de participanți, HR Club vă propune un scurt popas printre lucrurile care fac școala de vară pentru studenții pasionați de HR un eveniment „must attend” și vă invită să vă înscrieți la o nouă ediție, care va avea loc în perioada 3-14 iulie, în București.

„Dragi colegi,

Ca și voi, am studiat resursele umane din pasiune și ne-am dorit foarte mult să avem înainte de absolvire cât mai multe experiențe de învățare informale care să completeze cursurile de la facultate. În plus, ne doream să avem în CV activități care să ne diferențieze de sutele de absolvenți care concurează pentru posturile de junior HR din departamentele de HR.

școala de Vară, organizată în ultimii 11 ani de către HR Club, îți oferă șansa să înveți și să aprofundezi multe cunoștințe și procese de HR sau să îți clarifici aspecte ale profesiei de HR despre care nu ești sigur. Vei învăța despre complexitatea domeniului prin concepte, exemple de bune practici, workshop-uri, exerciții aplicate și studii de caz din 7 zone ale HR-ului: Recrutare și Selecție, Formare și Dezvoltare, Legislație și Relații de muncă, Compensații și Beneficii, Dezvoltare Organizațională, Managementul Performanței, Strategie de Resurse Umane. Dar școala de Vară HR Club Next Generation nu este doar despre învățare. Înseamnă mult mai mult de atât: lucru în echipă, dezvoltare personală, ocazia de a schimba idei cu alți oameni pasionați de HR, de a vedea aplicat procesul de HR într-o vizită de companie și de a a avea ca tutori profesioniști de renume, totul într-un cadru foarte prietenos și care încurajează dezvoltarea.

Dacă vrei să experimentezi atmosfera din mediul organizațional într-un mediu în care îți permiți să greșești, ba chiar să înveți din greșeli, ar fi bine să-ți pregătești înscrierea. Timp de două săptămâni evadezi în altă lume. Am stat împreună cu un grup de oameni faini care ne țineau loc de cafea dimineața și de somn seara și ne-am bucurat să vedem cum ne-am dezvoltat împreună pe durata școlii de vară și cât de mult a crescut fiecare.

Aici ne-am întâlnit mentorii pe care îi vom păstra ca role models pe tot parcursul carierei noastre în HR. Lucrurile pe care ni le-au povestit și explicat cu atâta pasiune ne-au ajutat foarte mult mai târziu, pentru licență sau dizertație sau în locurile unde făceam practică sau voluntariat. În urma participării, am primit din partea tutorilor și a altor membri HR Club, directori de HR din companii românești, propuneri de internship-uri sau job-uri și în cazul multora dintre noi s-a dovedit că școala de vară și oportunitățile care au apărut imediat după au fost cele mai bune alegeri pentru un start bun în cariera de HR.

Pentru toate aceste lucruri și pentru că au fost două săptămâni care ne-au făcut să credem că mergem pe drumul cel bun, recomandăm această școală de vară de resurse umane tuturor oamenilor care iubesc HR-ul cel puțin atâta cât îl iubim și noi. Am plecat de la școala de vară motivați și încântați că există oameni competenți și extraordinari care fac o diferență reală în modul în care sunt tratați angajații la locul de muncă și în modul în care este încurajată excelența și performanța.

Vă încurajăm să vă înscrieți!
Mult succes,
Alumni școlii de Vară HR Club Next Generation”

Cum te înscrii?

Pentru a intra în procesul de selecție, așteptăm să ne transmiți un e-mail cu CV-ul tău în limba română sau engleză și un eseu de maximum o pagină care să pornească de la urmatoarea situație: Ești HR Manager-ul unei fabrici care produce ciocolată. Într-un an, compania are ca obiectiv creșterea producției cu 20%, fără a suplimenta însă numărul angajaților. Care sunt principalele acțiuni prin care departamentul tău de HR poate contribui la îndeplinirea obiectivului? (enumeră maxim 4 acțiuni și argumentează motivul pentru care le consideri importante).

HR Club va aprecia eseurile creative, pragmatice și care au viziune de ansamblu asupra domeniului resurselor umane. Te poți înscrie până duminică, 11 iunie 2017. Așteptăm eseurile și CV-urile voastre la adresa [email protected]

Toate detaliile despre școala de vară se găsesc pe pagina dedicată de pe site-ul HR Club. În scurt timp, HR Club va începe să anunțe și tutorii din acest an.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus