Oportunitati

Țara lui Brâncuși la Romania Student Tour!

masa tacerii - Romania Student Tour

Ce este Programul Romania Student Tour?

Romania Student Tour este un program național de redescoperire și promovare a patrimonului cultural și natural al României aflat sub egida Ministerului Tineretului și Sportului și organizat de Casa de Cultură a Studenților București în colaborare cu Administrația Ariei Naturale Protejate Nordul Gorjului de Vest.

Din program

Sunt programate deplasări în aria geografică a județului Gorj, având ca obiective: parcuri și rezervații naturale, situri fosilifere, arheologice și Natura 2000, ansambluri arhitecturale și tradițiile din zonă.

Programul Romania Student Tour pune accentul pe utilizarea imaginilor ca mijloc artistic de promovarea activităților în natură, fie ele de protejare a valorilor naturale și culturale sau expediții în ținuturi sălbatice.

Catalogul foto – În țara lui Brâncuși

Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării catalogului foto “În țara lui Brâncuși”, ce se dorește reprezentativ pentru această regiune cu un potențial deosebit și care permite publicului larg să cunoască și să fie cucerit de resursele locurilor, de natură, oameni, tradiție, istorie și de obiectivele sale turistice.

Catalogul va fi prezentat la diverse manifestări naționale și internaționale pentru studenți și tineri.
În urma acestor acțiuni, vor fi organizate la București, cât și în alte orașe din regiunea explorată, expozții de fotografie.

Perioada de desfășurare

Proiectul Romania Student Tour se va desfășura în perioada 30 iunie – 3 iulie 2016. Pentru mai multe detalii vizitează site-ul ccs.ro.

Cui se adresează?

Proiectul se adresează tinerilor fotografi și le oferă șansa de a descoperi și de a promova peisaje și tradiții unice. Pentru mai multe detalii vizitează site-ul ccs.ro.

Palmaresul Programului

În palmaresul programului sunt consemnate acțiuni ce s-au concretizat în reușitele cataloage foto: Ținutul Vulcanilor, Pădurea Craiului, Țara dintre Crișuri, Din lumea Banatului, Hațeg ținutul dinozaurilor, Tainele Bucovinei, ținutul Neamțului, Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei, Misterele Olteniei de sub munte.
Proiectul va fi continuat și în alte zone ale țării.

DESPRE CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR BUCUREȘTI

Logo_CCSConstruită din inițiativa domnului Stelian Popescu – președintele societății anonime „Universul” de antrepriza ing. Emil Prager sub controlul prof. arh. Petre Antonescu, clădirea a fost inaugurată pe 18 noiembrie 1937. Generațiilor trecutelor decenii le este cunoscută sub denumirea de Casa de Cultură a Studenților “Grigore Preoteasa” nume ce l-a purtat oficial din 1957 până in 1982. Din anul 1937 și până în prezent, trecând prin decenii de prefaceri și convulsii politico-sociale, Casa de Cultură a Studenților din București și-a păstrat menirea. A fost și a rămas o „CASĂ” în care, pentru a-ți realiza un hobby, condițiile de participare sunt: dorința, talentul, bunul simț. Mai multe detalii pe site.

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus