TV

Conferința ABC of Diplomacy – Cum a fost? 2016

Conferința ABC of Diplomacy ajunsă la cea de-a V-a ediție a avut loc pe data de 7 Aprilie 2016 la Colegiul Național Matei Basarab.

Ce temă a fost dezbătută la conferința ABC of Diplomacy?

Asociația Studenților de la Știinte Politice Universitatea București (ASSP-UB) s-a preocupat intens de realizarea acestui proiect cu tradiție. Anul acesta tema a fost aleasă prin sondaj de către studenții Facultății de Știinte Politice a Universității Bucuresti, reflectând dorința acestora de a aprofunda unul dintre subiectele cele mai dezbătute în mileniul trei și anume: „Influența Conflictelor din Orientul Mijlociu asupra Diplomației Globale”.

Conferința s-a concentrat cu precădere asupra fenomenului de terorism dar și asupra Crizei refugiaților ce are repercursiuni asupra spațiului european și nu numai. Orientul Mijlociu reprezintă un spațiu deschis conflictelor, în principal datorită prăbușirii Imperiului Otoman în 1918 și împărțirii sale succesive între puterile coloniale. Astfel frontierele statelor au ajuns să fie contestate, izvorând, din acest motiv dispute între țările vecine ce continuă până în prezent. Cel mai îngrijorător aspect este că acest teatru de război a favorizat consolidării organizațiilor teroriste precum Al-Quaeda și ISIS ce au ca scop creearea unui stat ghidat de legile Sharia.

Cine au fost speakerii conferinței ABC of Diplomacy?

Speakerii prezenți ediției de anul acesta ABC of Diplomacy sunt specialiști în domeniul diplomației și anume:

  • Domnul Bogdan Lucian Aurescu – diplomat de carieră cu o experiență de 18 ani în Cadrul Ministerului Afacerilor Externe și profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universității București;
  • Domnul Răzvan Buzatu, doctor în economie, Lector Permanent la Școala Oberammergau și fondator al Quantum Group Corporation
  • Domnul Cătălin Buciumeanu, Doctorant al Facultății de Filosofie din Cadrul Universității București, masterand al Academiei Naționale de Informații și Lector în cadrul Colegiului Național de Apărare.

Aceștia ne-au furnizat informațiile necesare înțelegerii acestor fenomene prin cunoștințele pe care le dețin cât și prin experiența dumnealor.

Programul s-a desfășurat conform așteptărilor. Fiecare speaker a ținut un discurs de aproximativ de aproximativ 20 de minute. Conferința s-a încheiat cu o sesiune de întrebări dintre cele mai apte, astfel încât invitații noștri au fost supuși unor dezbateri intense. Aceștia au reușit prin excelență să ofere răspunsuri adecvate participanților.

Conferința a fost un real succes în ceea ce privește target-ul propus. Pe de o parte participanții au fost numeroși și totodată satisfăcuți intelectual de discursurile oratorice ale vorbitorilor. Pe de altă parte sesiunea de debate a reușit să se conformeze cererilor studenților.

Prin urmare ABC of Diplomacy, proiect cu tradiție realizat de către ASSP-UB va avea continuitate, date fiind circumstanțele în care evoluează dar și datorită feedback-ului pozitiv pe care l-am primit.

Echipa ABC of Diplomacy

Cover: © Constantin Popa Photography

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus