TV

Cum a fost la Career Talks #02?

Trebuie să recunoaștem că oricine aude de carieră, astăzi, face ochii mari și ciulește urechile! Cu toții vrem succes cât mai mult și cât mai repede! De asta, dar nu numai, am fost zilele trecute alături de Asociația Studenților în Științe Politice la cea de-a doua ediție a evenimentului Career Talks.

Câțiva invitați serioși, cu ceva experiență în spate, au stat de vorbă cu studenții, au analizat domeniile de interes actual și au încercat să îi motiveze să își urmeze drumul spre succes. Printre ei Andrei Dunuță – fondator al Self Trust Academy și trainer motivațional, David Timiș – Reprezentant al Tinerilor Români la ONU și Andrei Stoian – Director General al televiziunii Expres Național.

„Pot spune cu sinceritate că speakerii invitaţi ar trebui percepuţi de către tinerii studenţi ca fiind adevărate modele de urmat în viață, adevăraţi mentori către o carieră de succes.” Acestea sunt doar câteva dintre cuvintele scrise de Emilia Pena, studentă în anul I la Facultatea de Ştiinţe Politice, Universitatea din Bucureşti, iar în rândurile de mai jos descrie experiența ei din cadrul celei de a doua ediții a Career Talks.

„Pot spune că sunt la început de drum, fără experienţă, încercând să-mi descopăr drumul către o carieră de succes. Am ales să iau parte la proiectul Career Talks #02 din dorinţa de a găsi o „portiţă” de inspiraţie, de îndrumare, un model de urmat în viitor. Documentându-mă despre acest proiect organizat de Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Politice, am aflat că principalul obiectiv al proiectului Career Talks #02 este de a deschide graniţele cunoaşterii studenţilor în ceea ce priveşte domeniile de interes actual. Astfel, reprezentanţi de seamă în domenii precum Relaţii Publice, Jurnalism, Resurse Umane, Educaţie sau Antreprenoriat urmau să ne împărtăşească, din vasta lor experienţă şi din drumul lor către succes.

Cum a fost la Career Talks #02? cover

Prin dialogurile avute cu speakerii am avut ocazia de a afla domeniile de interes, evoluţia spre cariera lor de succes cât şi ceea ce i-a motivat şi îndrumat către încercarea de a interacţiona cu tinerii studenţi care se află în proces de dezvoltare şi cunoaştere. Spre exemplu, am descoperit că invitatul  Andrei Stoian este specializat în Relaţii Internaţionale, cultură şi civilizaţie chineză. Pe lângă acestea am aflat că este licenţiat în Ştiinţe Politice, a urmat programul masteral Tehnici Diplomatice organizat de Facultatea de Istorie (Universitatea Bucureşti) şi a urmat cursurile Institutului Diplomatic Român, ale centrului de Strategii Aplicate. De asemenea, a fondat şi a condus numeroase organizaţii nonguvernamentale. În urma interacționării cu Andrei Stoian, pot spune cu sinceritate că mă simt onoarată, deoarece am avut norocul de a primi fascinanta carte „România`s new wave”, primind în plus și adevărate lecţii şi sfaturi bune de urmat.

Un alt speaker care mi-a acaparat întru totul atenţia este David Timiş, absolvent al University of Glasgow, din Marea Britanie, unde a studiat Business şi Management. Experienţa sa este una globală, acesta având şansa să lucreze sau să facă voluntariat în nu mai puţin de opt ţări, în domenii foarte variate, de la ONG-uri precum AIESEC, LSRS sau Rotaract, la organizaţii internaţionale precum Consiliul Europei. David Timiş ne-a împărtăşit din vasta sa experienţă, traseul şi evoluţia sa către cariera de succes pe care o urmează cât şi experienţele căpătate în călătoriile sale prin întreaga lume. Interesant este faptul că la întrebarea: „Care este cea mai frumoasă experienţă pe care aţi dobândit-o în domeniul de activitate?”, David ne-a mărturisit că, pentru el, prezentul este cea mai frumoasă experienţă. Fiecare nou proiect şi-a lăsat amprenta şi un impact asupra carierei. La întrebarea: „Dacă ar fi să îţi descri parcursul carierei printr-un singur cuvânt, care ar fi acela?”, ne-a mărturisit că îşi descrie cariera prin „entuziasm”. Mă simt onorată că am avut ocazia să întâlnesc o persoană cu o modestie de apreciat, o persoană care a fost deschisă în a ne povesti experienţa sa din timpul studenţiei, precum şi parcursul spre ceea ce este astăzi.

Tot în cadrul acestui eveniment am avut ocazia de a-l cunoaşte pe Andrei Dunuță, un om care a dobândit o vastă experienţă în domeniul vânzărilor. Andrei a fondat Self Trust Academy, iar în plus este Motivaţional, Sales & Public Speaker. Acest onorat domn ne-a demonstrat abilitatea de a comunica cu publicul cu o lejeritate de invidiat şi ne-a încântat cu experienţa dobândită în domeniul vânzărilor. Prin interacționarea avută cu Andrei Dunuță am aflat că principalul său obiectiv a fost acela de a oferi încredere în doze mari tuturor celor ce-şi doresc să cunoască tainele domeniului în vânzări. Dar, pentru a face asta, este nevoie de o mulţime de abilităţi, de la public speaking la time management, de la comunicare şi influenţare, la leadership şi multe altele.

În concluzie, proiectul Career Talks mi-a oferit ocazia prielnică şi onoarea de a interacţiona cu persoane care mi-au acaparat atenţia prin modul de relaţionare cu publicul. Pot spune cu sinceritate că speakerii invitaţi ar trebui percepuţi de către tinerii studenţi ca fiind adevărate modele de urmat în viaţă, adevăraţi mentori către o carieră de succes.”

Click pentru a comenta

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StudLand este platforma online pentru studenți dezvoltată cu scopul de a aduna toate informațiile de interes studențesc într-un singur loc. Articole proaspete, internship-uri, evenimente, traininguri și oportunități studențești, pe toate le găsești aici!

Sus